Gyerek kineziológia

Egészséges, boldog, kiegyensúlyozott, jól tanuló, szorgalmas, elfogadó, higgadt, kedves, jól kommunikáló, magabiztos és önbizalommal teli gyerek, és gyermekkor – ebben tud segíteni a gyerek kineziológia.

Mindenki ilyet kíván gyerekeinek, de sajnos ebben a durva világban, nem mindig adatik ez meg csak úgy. Vannak helyzetek, feladatok, melyeket meg kell oldani, hogy a vágyott célt elérhesse a gyermek és az egész család. Ebben tudok segítséget nyújtani számotokra, speciális gyermek kineziológiával, hiszen az oldás nem csak felnőtteknek, de gyerekeknek is nagy segítségére lehet. Azzal, hogy a gyermek stresszét csökkentjük, melyet okozhat például megfelelési kényszer, tanulási probléma, beilleszkedési nehézség, önbizalomhiány, sokkal könnyebben veszi majd az életében az akadályokat, tisztábban, nyugodtabban tudja látni az életét és a feladatait is.

 • Mit kell tudni a gyerek kineziológiáról?


Kineziológusként, ha a szülő elhozza hozzám kezelésre a gyermekét, akkor minden tekintetben a gyerekhez, és nem a szülők elvárásaihoz kell igazodnom, és kiemelten vele kell azt a harmonikus légkört kialakítanom, ami számára megadja azt a biztonságot, melyben már hajlandó megnyílni felém. Ezt, s a gyermek igényeit minden esetben tiszteletben kell tartanom.

Gyerekekkel együttműködni, és nekik segíteni mindig eltér a felnőttekkel való munkától. Az ő világuk sokkal érzékenyebb és kiemelten fontos, hogy a bizalmat ki tudjam építeni velük, amihez pedig idő kell. Fontosnak tartom, hogy ha elindulunk egy úton, akkor legyünk türelemmel, és engedjük, hogy a gyerek tempójában tudjunk a kineziológiai kezelések, vagyis az oldások során haladni.

A gyerek kineziológia speciális felkészülést igényel, hiszen más az oldás menete, nyelvezete, és olykor az eszköze is eltér a felnőttekkel való munkától – cél, a gyermeki csodálatos, tiszta lélek megértése és segítése.

Fontos az, hogy ne csak az édesanya akarja megoldani a problémát, hanem a gyerek és a család többi tagja, különösen az édesapa is vállalja a felelősséget a gyermeke problémájáért, s ha szükséges a szülők is kérjenek segítséget önmaguk számára.

 • Hány éves gyerekeknek való a gyerek kineziológia? Mi a szülő szerepe az oldási folyamatban?

Kineziológia segítségével már magzati korban lévő babákat is tudunk oldani, természetesen az édesanyán keresztül, ahogyan ezt egészen 4 éves korig tesszük. Ettől a kortól már a gyermekkel önállóan is tudunk dolgozni.

 • Kinek a problémáját oldjuk?

Kineziológiában azt mondjuk, hogy körülbelül 4 éves korig ami a gyermeket éri, az az édesanya stressze, blokkja hatására történik. Ennek értelmében addig az anyuka ügye még akkor is, ha a probléma a gyermeknél jelentkezik látványosabban. 4 éves kortól tehát többnyire már tudunk önállóan is dolgozni a gyermekkel, viszont kb. 7 éves korig nagyon erősen összekapcsolódik a gyermek az édesanyjával. Anyuka mellett az édesapának is nagy szerepe van a gyermek életében, így mindig szükséges érinteni az ő lelkivilágukat is, s megnézni, hogy kinek is az ügyéről, problémájáról van szó, s kit is kell először, vagy a továbbiakban oldani.

Fontos, hogy a gyerekekkel való munka során a titoktartás gyermek felé is kötelez, így az oldásból azt oszthatom meg a szülővel, amit a gyermek is megenged, illetve ami kiemelten fontos a gyermekkel kapcsolatban (ha bármilyen téren bajban van a gyermek) -az etika így kívánja. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a szülő nem kap segítséget, tájékoztatást, tehát nem marad ki az oldás folyamatából.

 • Mely problémákon segíthet a gyerek kineziológia azáltal, hogy csökkentjük a gyermek stresszét?

  • bölcsődei, óvodai, iskolai felkészítés
  • tanulási zavarok
  • válás, traumák feldolgozása
  • viselkedési problémák
  • önbizalomhiány, önértékelési gondok
  • szorongás, félelem
  • nehéz kommunikáció, kapcsolat építés, rossz viszony szülőkkel, osztálytársakkal, testvérekkel, tanárokkal
 • Mennyi időt vesz igénybe egy gyerek kineziológia oldás?

A gyerek kineziológia kb. 45 perc, hiszen ennél a gyerekek nem tudnak hosszabb ideig koncentrálni, még játékos formában sem, ezért mindennel együtt 45-50 perccel kell körülbelül számolni – ez esetenként eltérhet.

Az, hogy mennyi oldás szükséges egy gyermeknél, nehéz pontosan megmondani. Lehet, hogy a folyamat során szükségessé válik az édesanya, vagy apuka oldása is a teljes siker érdekében, de minden helyzet teljesen egyéni, így erre nincs meghatározott séma.

Szeretettel várom jelentkezésed, ha számodra is fontos, hogy  gyermeked, unokád, szeretted igazán boldog, kiegyensúlyozott, nyugodt és eredményes gyerek legyen.

Hozzászólások lezárva.