Önismereti tanácsadás – tudatos munka a tudattalannal

Az önismereti tanácsadás során a Tarot és egyéb kártyák szimbólumrendszereit használjuk. Erről sokaknak a jóslás, jövendölés jut eszébe, ám hitem szerint a jövő folyamatosan változik. Aszerint hogy miként éljük az életünket, milyen lépéseket teszünk, akár tudatosan, akár tudattalanul, de mi határozzuk meg az életünk alakulását.

Éppen ezért, ha azt szeretnéd tudni, hogy mi fog történni az életedben, én nem tudok neked segíteni. Abban viszont igen, hogy:

 •  hogyan próbálj meg egy-egy aktuális problémát megoldani
 • miként kezelj egy helyzetet
 • milyen hozzáállással tudnád a legjobbat kihozni egy szituációból

Mindezt mély szimbolikájú kártyák segítségével, melyek megnyitják a benső világod kapuit. Minden kiválasztott kártya a lelkedről, bensődről, s korántsem a véletlenekről szól.

– Hogyan működik az önismereti tanácsadás?

A kártyákat és azok szimbólumrendszerét a témádhoz, személyiségedhez igazítva használjuk, ahol a formáknak, színeknek, minden apróságnak is jelentősége van.

 • A tanácsadás során egyrészt tudatosan kiválasztod a szituációdhoz leginkább illő szimbolikájú, onismereti tanacsadasenergiájú, jelentésű kártyákat, megelevenítve az adott helyzetet, mind a jelenlegi, mind a vágyott állapotodban. Ez a feltárás egy teljesen más szemszögből ad rálátást a helyzetedre. Segít abban, hogy kívülről, magasabb perspektívából vizsgálhasd meg az ügyedet, megértve a mögötte húzódó jelentéseket.
 • Másrészt a kártyákat tudattalanul használva, a bensőben lévő érzéseket, hitrendszereket felelevenítve hívjuk segítségül ehhez a blokkoldó, segítő folyamathoz – így lesz életteli, izgalmas, mélyreható és érdekes minden egyes önismereti tanácsadás, foglalkozás.

A tudattalan és tudatos működéseket, vágyakat, célokat vizsgáljuk meg, hogy ezáltal te is tisztább megértésre tegyél szert. A megértés mellett azt is megkeressük, hogy milyen tettek szükségesek egy helyzet legoptimálisabb megoldásához és az aktuális célok eléréséhez.

Nem csupán a mélyben gyökerező vágyakat és a tudatos szándékot nézzük meg, hanem sok esetben szükséges az árnyoldalakat is megvilágítanunk ahhoz, hogy azok a továbbiakban ne okozhassanak blokkokat az életedben. Minden olyan feltárt minta, félelem, harag, szomorúság, stb., mely tisztázásra kerül, már nincs akkora negatív hatással ránk, mint amíg a háttérben, tudattalanul mérgezte a lelkünket, életünket.

Mint kineziológus azt tapasztalom, hogy sokszor az emberek olyan szűk keretek, berögözött hitrendszerek szerint élik az életüket, s nem látják meg, hogy másként is lehetne élni – ebben segít többek között ez a módszer. Elősegíti, hogy szembesülhess azzal, hogy mely életterületen szükséges változtatnod, és arra is megkeressük a választ, hogy miként is lenne a leghatékonyabb ez a változás.

A belső világ kreatív feltárásával:

 • a legerősebb érzelmek
 • félelmek
 • hitrendszerek
 • célok
 • mozgatórugók
 • korlátok tisztább rálátása és megértése mellett a jelen problémáira gyakorolt hatásuk is világosabbá válik.

 

Ezáltal meglátható, hogy mik azok a minták, melyek már nem szolgálják életed, és melyek azok, amikre jóval nagyobb hangsúlyt kell fordítanod.

Mindez segít abban, hogy a legjobb belátásod által hozd meg a változáshoz szükséges új döntéseid. Ahogy a kineziológiai oldások során, úgy itt sem arról van szó, hogy a tanácsadó mutatja meg a neked a szükséges irányt, hanem te választásod, döntésed lesz a kulcs. Én, ebben a folyamatban csak segítséget nyújtok neked, s ha adok is tanácsot, a te szabad akaratod, hogy megfogadod-e azt, vagy sem. Az elsődleges, hogy tudj hallgatni a belső bölcsességedre, tiszta tudatodra.

Hozzászólások lezárva.