Ha valamit el akarsz érni, a stresszoldás az első lépés!

Amin stresszelsz, ami a feszültségedet generálja, az domináns benned, így a tudatalattidnak épp azokat az információkat küldöd, amiket nem szeretnél, fenntartva ezzel a problémát. Folyamatosan stresszelni valami konkrét dolog miatt, vagy szorongani általános, meg nem nevezhető belső érzéseken, megtartanak egy kifejezetten alacsony és semmi esetre sem építő energetikai szinten. Ezen a szinten egyáltalán nem, vagy nagyon-nagyon nehéz teremteni, hiszen az agy állandóan túlélési funkcióban működik. Ilyenkor kifejezetten építő, előre mutató, gyógyító, inspiráló dolgokra már nem képes. A szervezet egyszerűen képtelen hatékonyan működni, számos biológiai és lelki tényező gátolja a jóllétet addig, amíg a stressz fennáll.

Ezért elengedhetetlen, hogy ha valamit el akarsz érni az életedben, akkor az első lépés a stresszoldás legyen, hiszen anélkül nem fog működni a folyamat. Hiába tűzöl ki önmagukban célokat, tervezel nagyszerű dolgokat, tartós stresszállapotban nagyon döcögős lesz a megvalósításuk, és sajnos egészen valószínű, hogy nem lesz sikerélményed.

Mi ennek az oka? Leegyszerűsítve a folyamatot, stressz során nem tud az agy megfelelőn gondolkodni, gyakorlatilag nem a teremtés, hanem szinte kizárólagosan a túlélés állapotában működik.

Alapvető szükség, hogy megtanuld kezelni a stresszt, hogy alkalmazkodni tudj az életed során felmerülő stresszhelyzetekhez, hiszen anélkül a legkisebb stressz is teljesen felemésztene. Amennyiben a stressz tartóssá és kezelhetetlenné válik, még inkább szükséges a stresszel való szembenézés, különben egyre nagyobbá válik, míg szinte már úgy érzed, hogy összeroppansz alatta.

Ahhoz tehát, hogy valóban hatékonyan tudj teremteni, elsődlegesen kell foglalkoznod a stresszoldással. Nagyon gyakran ez az oldó folyamat olyan változásokat eredményez a stressz oldásával párhuzamosan, mely során arra eszmélsz, hogy gyakorlatilag a legnagyobb céljaidat is megvalósítottad. Mindezt akár sokkal könnyedebben, mint ahogy azt valaha is gondoltad.

Mik a stresszoldás kulcslépései a kineziológia szemszögéből?


  1. Az ügy meghatározása, vagyis a stressz forrásának, irányának meghatározása
  2. Energetikai gyakorlatok segítségével a test, lélek, szellem felkészítése és oldása
  3. A stresszhez kapcsolódó érzések feltárása és tudatosítása
  4. Vizualizációs és meditációs technikákkal mélyíteni az oldási folyamatot
  5. Otthon is végezhető energetikai gyakorlatokkal stabilizálni a stresszoldást

Ez a folyamat biztosan hozzásegít a tartós stresszoldáshoz, mely során még a problémák is sokkal könnyebben megoldódnak vagy jóval kezelhetőbbé válnak, hiszen a stresszoldás során:

  • kiegyensúlyozottabbá
  • tudatosabbá
  • nyugodtabbá
  • önbizalommal telibbé válhatsz, így minden felmerülő feladatodat is hatékonyabban leszel képes megoldani.

Akár az otthonodban online stresszoldás során (jelenleg is elérhető szolgáltatás), akár személyes kineziológiai oldás során (a járvány ideje alatt a személyes konzultáció átmenetileg szünetel) dolgozunk együtt, ezek a legfőbb lépések határozzák meg az oldó, életedet boldog irányba terelő folyamatot.