Melyik kezelés a neked való? Kineziológiai oldás vagy Access Bars?

Sokszor kérdezik tőlem, hogy a kineziológia vagy az Access Bars a hatékonyabb, vagy, hogy melyiket javaslom egy-egy problémára. Én azt gondolom, hogy minden kezelésnek egy irányba kellene tartania, vagyis mindegyik a kliens jóllétét, boldogságát segíti, mégis van pár eltérés a kezelésekben, a gyakorlati kivitelezésen kívül is.

Alapvetően azt szoktam mondani, hogy a kliens hallgasson a megérzésére, mert annál jobb iránytű szerintem nincs annak tekintetében, hogy mikor és milyen kezelés adná számára a legtöbbet. Mégis van néhány segítő támpont, ha bizonytalan vagy abban, hogy az Access Barst, vagy a kineziológiát válaszd.

 1. Mi az alapvető különbség a két módszer közt?


  Amit mindenképp javaslok, hogy nézz utána a kezelőnek, hogy milyen tudása, tapasztalata van abban, hogy veled dolgozzon. Van-e bizalmad a kezelőben, illetve magában a módszerben?

  A kineziológia természetgyógyászati ág, így végzése Magyarországon alapesetben modul és szakvizsgákhoz, illetve engedélyekhez kötött – bár van pár kiskapu, mely miatt sok kineziológiával dolgozónak nincs engedélye a munkavégzéshez, de ez más lapra tartozik. Maga a kineziológiai tevékenység összetettebb, jóval több befektetett energiát és folyamatos tanulást igényel az Access Barsnál.

  Access Barsra a könnyedség jellemző, így például Bars kezelő bárki lehet, aki elvégzi a képzést, és megtanulja a technikát.

 2. Melyik áll közelebb a te személyiségedhez?  Úgy gondolom, hogy elsősorban a személyiséged típusa dönti el, hogy neked melyik kezelés a szimpatikusabb. Ha zárkózottabb vagy, és nem szeretnél megnyílni, vagy beszélgetni csak akkor, amikor az neked épp jólesik, ha szimpatikusabb számodra az, hogy akár csendben, kényelmesen fekve is oldódhatsz, miközben a kezelő a fejeden 32 pontot érint akkor az Access Bars a neked való kezelés.

  Viszont, ha szeretnél a problémák mélyére ásni, többféle kineziológiai technikát kipróbálni, belemenni a mélyen elfojtott érzéseidbe és nem félsz tudatosítani azt, hogy a változásért miként vállalhatsz felelősséget, akkor a kineziológia minden bizonnyal közelebb áll majd hozzád. A kineziológiai kezeléssel mélyebb összefüggéseket is megérthetsz, amik hatékonyan segítenek a stresszoldásában és a könnyedebb hétköznapokban.
 3. Milyen problémáid vannak?  A módszer kiválasztásánál továbbá azt is megnézném, hogy maga a probléma mennyire összetett, vagy konkrét. Ha túl sok téma nyomaszt, vagy nagyon általános a probléma, vagy összességében nincs semmi hatalmas gond az életedben, mégsem érzed jól magad, kedvetlen vagy, vagy úgy érzed, hogy elakadtál, akkor az Access Bars-t javasolnám elsődlegesen.

  Amennyiben egy-egy nagyobb, konkrétabb problémád van, pl. nem érzed jól magad a munkahelyeden, vagy önértékelési gondjaid miatt túl sok a stressz, akkor a kineziológia hatékonyabb megoldást kínálhat.

 4. Mennyire egyénre szabott a kezelés?


  A kineziológia kezelés teljesen egyéni, rád szabott folyamat, mely során izomteszteléssel követjük a tested jelzéseit, hogy sem az én, sem a te gondolataid, elvárásaid ne vigyenek félre a stresszoldásban és kezelésben. Így biztosan célirányos, teljesen rád szabott kezelésben, oldásban lesz részed úgy, hogy közben tudatalattid által végig te irányítod a folyamatot.

  Az Access Bars ezzel szemben egy fix kezeléssor, ami mindenkinek ugyan úgy enyhíthet a korlátain, illetve a szóbeli Access eszközök és speciális kérdések itt is természetesen rád vannak szabva. Ugyanis, amennyiben szeretnél a fix Bars fejkezelés közben szóbeli eszközökkel is belemenni azokba a témákba amik foglalkoztatnak, van rá lehetőséged. A Bars kezelés közbeni beszélgetéssel és feltett kérdésekkel teret tudunk nyitni számodra, hogy el tudj engedni olyan korlátolt nézőpontokat, gondolatokat, amik már nem segítenek neki.

 5. Milyen rendszeresen szeretnél kezelésre járni?  Míg az Access Bars kezelésnél nincs limit a kezelések között, addig a kineziológiában kiteszteljük a következő kezelés időpontját, ami általában 2-4 hét között van. Így ha neked szükséges, hogy sűrűbben, akár hetente tudj kezelésre járni, akkor ebből a szempontból az Access Bars rugalmasabb. Bár én semmilyen módszernél nem javaslom a heti rendszerességű találkozást, mert úgy gondolom, hogy kell idő, míg beépül a kezelés a hétköznapjaidba.

Összességében a Bars könnyedebb, rugalmasabb kezelés, míg a kineziológia mélyebb, izomtesztelést használó, teljesen egyénre szabott természetgyógyászati eljárás. Bárhogy is döntesz, bármely kezelés is szólít meg téged, bízz magadban, bízz az intuíciódban, hogy a lehető legjobbat kapd. Lehet, hogy ami nekem a legjobb, az neked nem elég.
A legfontosabb, hogy tudd, mindig, mindenben van választásod. Ahogy életed jobbá tételében is van számodra megfelelő segítség, ha úgy döntesz.