A múlt, s jelen stresszeinek elengedése, kineziológiai oldással

A kineziológia nem csupán a tudatos énnel dolgozik, hanem a bensőbb lénnyel, tudattalannal is, megérintve az ember tiszta lelkét. Olyan módszer ez, mely minden más kezeléstől, terápiától, alternatív gyógyító technikától különbözik, hiszen nem a terapeuta irányítja az oldás folyamatát, csupán kontrollálja azt, hanem a kliens tudattalanja.

Olyan információk és természetesen megoldások kerülnek felszínre, melyek nem az agyunk szüleményei, hanem a lélek legbensőbb hangjai. Természetesen minden kliens más-más mélységben mer megnyílni, kibontakozni, de minden kezelésen az történik, ami a cél érdekében a lehető legjobb.

Kineziológiával nem arról van szó, hogy a múltban vájkálunk, sem arról, hogy régi sebeket feltépünk. A kineziológiai oldások mindegyikével olyan régi, a jelenben is problémát, stresszt, blokkot okozó életszakaszokat gyógyítunk, melyek nem lettek addig feloldva, csupán elnyomva. Lehet, hogy ezek mára már egyáltalán nem tudatosak, nem is emlékszünk azokra az életszakaszokra, de a jelenben mégis problémát okoznak. Ami elnyomva él bennünk, legyen akár egy múltbéli esemény, az a jelenünkre is kihat. Az oldások során a régi történéseknek már nem okoznak bennünk stresszt, csupán emlékekként élnek bennünk tovább, lehetőséget adva így egy szebb, boldogabb, egészségesebb élet megélésére.

Kép forrása: thewhisperingpen.com

Kép forrása: thewhisperingpen.com

Egy-egy múltbéli stresszes esemény, helyzet olyan jelenbéli problémákat is okozhat, melyek laikusok számára látszólag semmilyen kapcsolatban nem állnak egymással, viszont felgörgetve a szálakat -ha szembe merünk nézni vele-, teljesen világossá válik az összefüggés. Például, hogy miért is nem tudunk elengedni egy párkapcsolatot, miért nem tudunk jó munkahelyet bevonzani, miért vagyunk betegek, miért küzdünk allergiával, miért kerülünk újra és újra ugyan olyan helyzetbe az életünk során, miért nem sikerül a baba, stb. Ilyen, és ezekhez hasonló problémák mindegyikének van egy, vagy több lelki gyökere, melyek egy-egy régi, vagy közelmúltbéli eseményhez vezethető vissza.

Sokan mondják, hogy a jelenben kell élni, s nem a múlttal foglalkozni, erre csak az alább csodás idézettel tudok reagálni, mely tökéletesen egyezik az én, s a kineziológia hitvallásával is:

„Amikor valaki azt mondja, hogy értelmetlen a múlttal foglalkozni, hiszen azt már nem lehet megváltoztatni, nagy precizitással fejezi ki, hogy azt gondolja: az segítene rajta, ha a múltat megváltoztathatná. Azt hiszi, a múlttal kapcsolatos egyetlen lehetősége az volna, ha azt meg nem történtté tehetné vagy átírhatná, és mivel ez lehetetlen, nincs dolga ezzel. A sejtjeink azonban őrzik a múltunkat, így az hatást gyakorol a jelenünkre. Ezért éppen annyira érdemes a múlttal foglalkozni, azt földolgozni, elrendezni, amennyire a jelen szempontjából szükségünk van rá. A múltat pontosan azért kell helyére tenni, hogy a jelenben élhessünk.”     /Pál Ferenc/