A kineziológia kulcsai

Sokan kérdezik, miért is hatásos annyira a kineziológia, mi a lényege, kulcsa, mi az, amitől oly csodálatosan működik?

1. A probléma gyökereit, a lényeget oldjuk fel

A kineziológia alapja az izomteszt, mely esetünkben teljesen megbízható, tökéletesen működő eszköz. Ez segít minket kineziológusokat abba, hogy ne vigyen félre semmilyen téves ítélkezés, gondolat, ötlet, és a kliens se kanyarodjon olyan irányba, mely vagy nem fontos az ügy szempontjából, vagy az adott oldáson, az adott cél érdekében nem kell vele dolgoznunk.

Az izomtesztelés -megfelelő előtesztek és felkészítések után- képes igazán azokat az információkat megmutatni számunkra, melyek a probléma feloldása szempontjából igazán fontosak. Így kineziológusként mindig biztosak lehetünk abban, hogy azokat az információkat, irányelveket, gyakorlatokat, házi feladatokat kapjuk, melyek a lehető legnagyobb hatással, minden szempontból a legjobban működnek majd a kliensnél.

kineziologiagyor

Kép forrása: www.massagesanbruno.com

2. Energetikai szinten hatunk a szervezetre

Miért fontos ez? Azért, mert a szervezet lényegében, az alapjaiban indul el először a változás. Nem csupán tüneti szinten érünk el lényeges eredményeket, hanem olyan mély, nehezen hozzáférhető részeken is, ahol más módszerrel kevésbé sikerülne. A kineziológia ugyan nem gyógyít, hanem feszültségeket old, melyek az évek során a lelkünkben, s testünkben lerakódott stresszek, amik gátolnak a gyógyulásban, amik előidéznek egy-egy betegséget, amik korlátoznak abban, hogy sikeresek, boldogok legyünk az életünkben. Ha a betegséget akarnánk meggyógyítani, akkor a felszínen, az okozatot kezdenénk el kezelgetni, s nem biztos, hogy célba érnénk.

A kineziológiai oldások során a lelki rezdüléseket vizsgáljuk, mindazokat a sérüléseket, blokkokat, rossz beidegződéseket oldjuk, amik az adott, jelenben létrejövő problémához vezetnek, legyen szó akár lelki, akár fizikai dologról.

3. Otthoni gyakorlatokkal minden nap neked is meg kell erősítened az oldást, így a felelősségvállalásra ösztönöz, arra, hogy tégy magadért

Azt gondolom, hogy bárki, aki azt ígéri, hogy valaki életét tökéletesen megoldja úgy, hogy az illetőnek nem kell hozzá semmit sem tenni, ő nem mond igazat. Az én véleményem, és tapasztalatom, hogy bármilyen változás csak akkor visz előre, akkor eredményes, ha a kliens is hajlandó tenni a saját gyógyulása, boldogsága érdekében. Fontos, hogy hajlandó legyen szükség esetén otthon végezendő könnyű gyakorlatokat, technikákat alkalmazni, melyeket a kineziológiai oldás során minden esetben megnézünk. Olykor van, hogy valakinek nincs szüksége otthoni feladatokra, de általában szükségesek. Ezek több szempontból jók: egyrészt több napon át emlékeztetnek arra, hogy mi a célod, s ösztönöz, hogy ezekért felelősséget vállalj. Segítik így a napjaid részéve tenni a vágyott állapotot, illetve ezen gyakorlatok többsége energetikai gyakorlat, melyek megerősítik az oldás hatását is.

+1 Bach-virágesszenciákkal is kiegészítjük oldásainkat

Ugyan nem mindenki, de azért vagyunk páran kineziológusok, akik a kineziológiai kezelés után összeállítjuk a kliens számára legmegfelelőbb esszencia keveréket. Ezzel pluszban hozzáteszünk az oldás hatékonyságához illetve a cseppek szedése során a kliens újra megerősíti magában a célját, azt, amire az oldás irányult.

Az esszenciák már önmagukban sokat tudnak segíteni egy-egy lelki stressz, probléma esetén, ám kineziológiával kombinálva egyszerűen tökéletes kombinációt alkotnak.

Ha te is szeretnéd Győrben kipróbálni a kineziológiát, akkor szeretettel várlak a belvárosban lévő természetgyógyász rendelőmben, előre egyeztetett időpontban egy kineziológiai stresszoldásra, kezelésre.

Záprel Helga
természetgyógyász, kineziológus, akupresszőr, kinesio-tape terapeuta
0630/580-3527
www.zaprelhelga.hu
helga.zaprel@gmail.com