Boldog, békés, nyugalomban, fejlődésben és pozitív tapasztalásokban gazdag új évet kívánok!

 

Ahhoz, hogy ne csupán durranásokkal teljen a szilveszter és az újév, érdemes ebben az időszakban egy picit befelé is fordulni.

Ehhez mindenképp szükség van átgondolni az óesztendőt, levonni a tanulságokat, s ha bármit is hibának vélnél, megláthasd a benne rejlő lehetőséget. Hiszen minden, amit tettél, akár pozitív, akár negatív, tartogat számodra valami tanulni, pontosabban felismerni valót, a kérdés csupán annyi, hogy meg tudod-e látni azt.

 

Az elmúlt év áttekintése után, nagyon sokat segíthet, ha megtervezed az újesztendőt. Nem, nem a január 1-ével induló, és max.január 15-ig, jó esetben pár hónapig tartó diétáról, életmódváltásról, dohányzásról való leszokásról beszélek.

 

Sokkal inkább arról, hogy tekintsd át és írd le, miket is szeretnél megvalósítani ebben az évben. Válaszd ki a ténylegesen legfontosabbat s tegyél fel pár kérdést magadnak:

– hogy érhetem el a kitűzött célom?
– mit ad nekem, ha életem a vágyam, miben változtatná meg az életem, a hétköznapjaim?
– milyen segítségeim vannak ebben?
– kikre számíthatok a célom elérésében?
– miken kell változtatnom, hogy könnyebben elérhessem, amit szeretnék?
– mi az, amire már nincs szükségem a célom érdekében?

Fontos, hogy hétről hétre, újra és újra áttekintsd, s kiegészítsd a listád, tehát ne engedd el, hanem egészen addig, míg el nem érted a vágyad, foglalkozz vele!

Minél több energiát, gondolatot és pozitív érzést teszel bele a célodba, annál több lépést teszel a felé vezető ösvényen, ha hiszed, ha nem.

 

Érdemes kipróbálni, vesztenivalód nincs!