Figyelmezető jelek, hogy nem jó úton haladsz – vajon Te észreveszed őket?

Ma egy olyan témáról szeretnék beszélni, ami úgy gondolom, hogy mindenki életében rendkívül fontossággal kell, hogy bírjon és jó, ha képesek vagyunk ezekre tudatosabban odafigyelni. Nem ördögöt szeretnék a falra festeni és nem is a péntek 13-a vagy a fekete macskák körüli teljesen felesleges baljóslatú jelekre gondolok, hanem azokra, melyek a Te életedben, kifejezetten neked szólnak. Nos, nézzük meg, hogy melyek is ezek?
                                                                               

Kép forrása: pixeltango.com

Kép forrása: pixeltango.comérzés

1. Elfogó rossz érzés
2. Megbetegedés
3. Folytonos balszerencse, akadályok, nehézségek
4. Félelem, bizonytalanság érzése
5. Hiányállapot

A következőkben néhány tippet szeretnék adni, hogy hogyan lehet kezelni és mit is érdemes csinálni, ha észrevetted a figyelmeztető jeleket. Ami biztos, és jelen esetben mindennek a kulcsa.

 

 

VÁLTOZTASS! A cél, hogy felismerd a változtatás fontosságát, és képes legyél számodra elfogadható, megvalósítható lépéseket tenni annak érdekében.
A változtatáshoz segítségedre lehetnek az alábbi egyszerű ötletek:
1. Ülj le és gondold át az életed! Gondold át, hogy reálisan és kicsit szabadabb, bátrabb megközelítésben milyen lehetőségeid vannak. Gondold át, hogy mely életterületeken figyelmeztet az élet, melyek azok az elemek, amiken mindenképp szükséges változtatnod. Lehet, hogy a munka területén, lehet, hogy kapcsolati, párkapcsolati életen kell majd reformokat, változásokat végrehajtanod.
2. Tegyél fel magadnak kérdéseket! Kérdezd meg magadtól, hogy miért is kaphatod ezeket a jeleket, miért és miben van szükséged változtatnod, hogy hogyan tudod ezt elkezdeni? Le is írhatod a kérdéseket, hogy legyen időd megválaszolni azokat. Ne akard fél óra alatt megoldani a problémádat, adj időt magadra, hogy kialakuljon, megfogalmazódjon benned a válasz és így jobban megértsd az adott élethelyzeted.
3. Brain storming! Írj listát minden felmerülő megoldásról, ötletről, melyek, mint lehetséges változtatási alternatívák megjelennek. Engedd szabadjára a fantáziádat, ne cenzúrázd őket, csak gyűjts össze minden kreatív, és felmerülő lehetőséget. Majd később szűrheted azokat, de most csak szedj össze minél többet!
4. Sétálj, jógázz , sportolj! Ahhoz, hogy új gondolatok, ötletetek és lehetőségek fogalmazódhassanak meg benned, nagyon fontos, hogy a tested fitt, és kellően energikus legyen. Ilyen állapotban ugyanis sokkal befogadóbb, és rugalmasabb vagy a változásokra, könnyebben meg tudsz birkózni a felmerülő figyelmeztetésekkel.
5. Töltődj fel, ahogy jólesik! Ülj le, meditálj, merülj el a hobbidban, a lényeg, hogy olyannal töltsd a legtöbb idődet, ami inspirál, motivál, és jó érzéssel tölt el. Ilyen állapotban sokkal könnyebben megtalálod, hogy milyen lépéseket kell a változtatásod érdekében megtenned.

Ha úgy érzed, hogy egyedül nem megy, szívesen segítek!
www.zaprelhelga.hu