Harag elengedése Access Barsszal®️ vagy kineziológiával

Minden bizonnyal nagyon kevés ember él a Földön, aki az élete során nem tapasztalta meg a harag érzését. Legtöbbeknek, talán a mindennapjait is behálózza és sokszor felemészti ez az energia.

A harag iránya sokféle lehet, de talán 3 fő pillére van aszerint, hogy mire is irányul:

  • egy jelenkori, vagy múltbéli helyzetre, szituációra
  • konkrét személyre
  • illetve saját magunkra

Sokan kizárólag destruktív, romboló energiának tartják. Érdemes azonban megjegyezni, hogy haragból azért haszon is származhat, ám abban azt gondolom mindannyian egyetértünk, hogy hosszútávon pusztító és szemben álló, feszítő a hatása.

A One Brain®️ kineziológia szempontjából a harag megnyilvánulhat például a harcban állás, düh, hevesség, hisztéria, túlfeszítettség, füstölgés/őrlődés, fortyogás vagy a felháborodottság érzéseként. Ezekben az állapotokban nem vagyunk egyensúlyban, úgy érezzük, hogy nem tudunk másképp reagálni és érezni, gyakorlatilag beleragadunk egy adott szituációba.

Ilyen esetben mindig elengedhetetlen, hogy a fenti érzések lágyuljanak, s megtaláljuk a lelki egyensúlyunkat, békénket. Ehhez a folyamathoz alapvetően szükséges, hogy hajlandóak legyünk elfogadni, hogy bármire vagy bárkire is haragszunk, azzal egy folyamatos köteléket tartunk fenn, energiát adva épp annak a problémának vagy személynek, amire vagy akire már nincs szükségünk.

Az elengedéshez tudatosítanod kell magadban, hogy nem te vagy a harag, hanem csupán energiát adsz egy érzésnek, mely folyamatosan gyengít, erőt vesz el tőled, és egyre rosszabb passzba kerülsz tőle, mert hagyod és megenged magad számára. Ahhoz, hogy kezelni tudd a haragod, nem feltétlenül kell először megbocsátanod- sokszor egy későbbi lépcsőfok lesz a megbocsájtás-, viszont mindenképp szükség van az elengedésre. Az elengedéshez pedig elengedhetetlen a tudatos felelősségvállalás, hogy észrevedd, te generálod az érzéseidet és a harag csupán egy állapot, egy energia, de nem azonos veled. Ha pedig te generálod az érzésed, és nem azonos veled, akkor képes vagy kezelni és adott esetben akár irányítani is.

Irányuljon bármire is a harag azt gondolom, hogy itt is, mint bármi lelki stressznél, problémánál a megoldást önmagunkban kell keresni, s semmi esetre sem haraggal továbbgyengíteni saját erőforrásainkat. Jellemzően az alacsonyabb önbizalommal, rossz szülői mintával, szeretethiánnyal élő emberek használják eszközként a haragot céljaik elérésére, mintegy mozgatórugóként használva a harag érzését tuningolják magukat. Ezért amellett, hogy felismerjük a haragot, és leválasztjuk az érzést saját magunkról, és elengedjük magát a haragos energiát, mindenképpen szükséges mélyebbre ásni. Ahhoz, hogy a következő szituációban már ne haraggal, hanem egy sokkal építőbb energiával tudjunk megnyilvánulni, mindenképpen meg kell keresnünk és fel kell oldanunk a gyakori, vagy mélyebb haragos érzések kiváltó gyökérproblémáit. Például úgy, hogy hajlandóak vagyunk figyelemmel, felelősségteljesen erőt sugárzóan viselkedni.

harag nélkül könnyedén…

Ehhez a folyamathoz érdemes néhány kérdést megfogalmaznod magad számára, melyekre itt és most még nem kell tudnod a választ. Csupán tedd fel magadban a kérdéseket, s hagyd, hogy a válaszok megérkezzenek az életedben. Erre azért van szükség, mert a kérdésben létezés -ami az Access Consciousness Bars®️ egyik alappillére- tágítja a lehetőségeidet, és nem determinál válaszokkal. Sokszor ugyanis csupán korlátolt válaszokat tudunk adni, nem számolva azzal a lehetőséggel, hogy akár sokkal jobb is adódhat, mint amit jelenleg elhiszünk.

  • Mi lenne, ha a harag nélkül, könnyedén és szabadon élhetnél?
  • Mit adna számodra, ha új nézőpontokból tudnád szemlélni a teljes életed, a harag energiája nélkül?
  • Mire lennél képes, amit még te sem gondolsz magadról, ha elengednéd a neheztelésed, dühödet, haragodat?
  • Mi lenne az a változás és új létezés, amit a haragnélküliség adhatna számodra?
  • Hajlandó vagy-e minden, a haraggal kapcsolatos ítéletedet eltörölni a számodra lehető legjobb úton-módon?
  • Mi lehetne még ennél is jobb?

Ehhez a kineziológia, illetve az Access Bars®️ eszköztára mély, valós és hatékony megoldásokat kínál, így, ha úgy érzed, van benned harag vagy újra és újra előjön a harag érzése, ne mérgezd magad tovább, hanem adj teret önmagad számára egy tisztább, engedőbb és könnyedebb életre.

Záprel Helga

zaprelhelga.hu
helga.zaprel@gmail.com
+36 30 580 3527