Élni más helyett, vagy önmagadért?

A kineziológiai munkám során nagyon sokszor találkozom olyan esetekkel, amikor valaki más problémája miatt keres fel, és kéri a segítségem.

Legyen szó egy gyerekét féltő édesanyáról, vagy a párja miatt aggódó feleségről, a helyzet mindig ugyan az: át akarják vállalni a felelősséget a szenvedő félért, és maguk akarnak megoldást, gyógyulást adni számukra. Sajnos azonban ez legtöbbször nem így működik. Egyedül 6-7éves kor alatti gyerekek problémáján tudunk az édesanya segítségével dolgozni, mert ott magát a problémát is sok esetben az édesanya stressze idézi elő. Ilyenkor ez nagyszerű lehetőség arra, hogy ő maga tudjon segíteni a kisgyerekének.

Azonban idősebb gyerekek és felnőttek esetében már elengedhetetlen, hogy az érintett maga akarja a változást. A legfontosabb pedig az, hogy önmagáért tegye és ne más elvárásainak akarjon megfelelni. Ezt tudom, hogy sokszor nagyon nehéz megélni és elfogadni, de ha mindent megpróbáltunk, hogy felnyissuk a „szenvedő” fél szemét, hogy ő is meglássa, hogy szüksége lenne változásra, többet már nem tehetünk érte. Van az a pont, amikor muszáj elfogadni, hogy valaki úgy dönt, hogy tovább folytatja az életét mindenféle változtatás nélkül és benne marad az adott problémába, stresszhelyzetbe. Még akkor is nehéz, ha szerintünk teljesen egyszerű lenne változtatnia az életén, a szabad akaratba semmi esetre sem avatkozhatunk bele.

Ha úgy érzed, hogy neked is van olyan ember az életedben, akiről úgy gondolod, hogy nem jó irányba halad az élete, és nem tudsz neki segíteni, illetve nem hallgat rád, akkor ahelyett, hogy őt akarnád mindenáron változtatásra kényszeríteni, dolgozz magadon.

Nézd meg, hogy téged miként érint az ő problémája, hogy miért nem tudom őt elfogadni olyannak, amilyen és miért nem tudod tiszteletben tartani a döntését. Ha úgy érzed, hogy ez egyedül nem megy, és te szeretnéd jobban érezni magad, akkor a kineziológia segíthet abban, hogy könnyebben tudd kezelni a helyzetet. Segít, hogy jobban, felszabadultabban tudd magad érezni, mert a te életedért, érzéseidért és döntéseidért te magad vagy a felelős, nem kell, hogy áldozatként éld le az életed mások rossz döntései miatt.

Záprel Helga

+36 30/580-3527
zaprelhelga@gmail.com
zaprelhelga.hu