Lelki-szellemi védelem a mindennapokban, egyszerűen

Kép forrása: www.kimmysharinglight.com

Kép forrása: www.kimmysharinglight.com

Sokszor leszel levert, kimerült, rosszkedvű a nap folyamán?

Gyakran ok nélkül, szinte megmagyarázhatatlanul tör ránk a rosszkedv és a fáradtság.

Természetesen ennek nagyon sok oka lehet, kezdve az egészségügyi, testi vonatkozásain át, pszichológiai problémákig.

Most azonban foglalkozzunk egy kicsit egy speciálisabb problémaforrással, az energetikai ráhatással, mely sok esetben a fenti problémáknál is jelen van.

Azt ugye ma már tudjuk, hogy minden energia. A gondolatok, érzések, fizikai megnyilvánulások, a természeti erők, a testi-lelki fájdalmak mind-mind energiából állnak. Márpedig, ha valami energia, akkor az egyértelműen hat ránk. Ha pedig valami hat ránk, az ellen mi is tehetünk.  Lehet, hogy észre sem vesszük, az is lehet, hogy határozottan érzékeljük, mégsem tudjuk megmagyarázni, hogy mi az, miért lettünk levertek, rosszkedvűek…?

Sok esetben csak a már kialakult, hatásait érezzük, magát a folyamatot nem.

Az alábbiakban összegyűjtöttem a 3, általam minden nap használt, és remekül bevált módszert, mellyel „le tudjuk védeni” magunkat a számunkra káros energiáktól. Természetesen számos más, komolyabb, vagy összetettebb módszer is létezik, de úgy gondolom, hogy az alábbiaknak az egyszerűségükben rejlik a varázsuk.

1. VÉDŐBUROK –  Csak képzeld el…meditáció során, (vagy ha nem szoktál meditálni, csak lazán, nyugodtan, könnyedén, játékosan, egy nyugodt pillanatban) képzeld el, amint egy nagy fényburok öleli át a tested, és nem enged át semmilyen, számodra káros, korlátozó hatást. Ha szeretnél speciálisabb védelmet, akkor akár többrétegű burkot is elképzelhetsz, más-más színben. A lila segít a spirituális, szellemi védelemben, a rózsaszín, vagy zöld az érzelmi egyensúly megtartásában, a kék a tiszta kommunikációban, veszekedések elkerülésében, a sárga az energiád megmaradásában segít, míg a fehér univerzális védelmet ad.

2. GYÚJTS GYERTYÁT – számomra elengedhetetlen, hogy égjen mellettem egy mécses, ha éppen dolgozom, vagy otthon vagyok. A tűz (esetünkben csak a gyertya lángja) tisztít, segít a bántó, lehúzó negativitás távoltartásában, és a tiszta gondolatok megszületésében is. A gyertya feltölti melegséggel, fénnyel, energiával az embert.

3.HASZNÁLJ VÉDELMEZŐ KRISTÁLYOKAT – hasznos lehet, ha mindig tartasz magadnál egy ilyen ásványt. Akár karkötőként, nyakláncként vagy malaként is hordhatod őket, de egy kisebb marokkő akár a zsebben, táskában is könnyedén elfér. Az ő tiszta rezgésük segít megóvni az aurát minden negatív energiától. Az ásványok rendszeres tisztításáról azonban nem szabad elfeledkezni! Speciális krisstályok, megfelelő használat mellett nem csak a védelmezésben, hanem még a testünk-lelkünk tisztításban is a hasznunkra válnak.

Néhány védelmező, óvó és könnyedén beszerezhető ásvány: fekete obszidián, fekete turmalin, füstkvarc (nem mesterségesen hevített!), tigrisszem, hegyikristály, ametiszt (főleg szellemi védelemben segít), hematit, rózsakvarc, citrin, heliotróp…