Hozzávalók:
- zöld tea
- 1 liter víz
- kisebb gyömbér picire felkockázva (ha túl sokat teszünk bele túl csípős lesz)
- 1 fahéjrúd
- 1, lehetőleg bio citrom reszelt héja
- 2-3 db szegfűszeg
- ízlés szerint citrom és repceméz
Elkészítése: Tegyük egy edénybe a vékonyra felszeletelt gyömbért, és a fűszereket, a citromhéjat majd főzzük félóráig. Ne tovább, mert túl csípős lehet a gyömbér. Ha mégis így járnánk, tegyünk hozzá még egy kis vizet.
Ha félóráig főztük, akkor várjunk, míg kb.70 °c –ra hűl, és tegyük hozzá a zöld teát. Nem kell sok belőle, ha filtereset használunk, elegendő az 1literhez 1-2 filter.
Hatása: Amellett, hogy melengeti a testet-és lelket, a kínai gyógyászat legjobb fűtő élelmiszerei közé tartozik a fahéj, szegfűszeg és persze a gyömbér. Az egész testet feltöltő, energetizáló, vírus és baktériumölő, valamint gyulladáscsökkentő és sejtvédő hatása, különösen a hűvösebb hónapokban nélkülözhetetlen.