Tarot coaching (Botok IV. Pozitív lezárások)

Úgy gondoltam, hogy hétről hétre egy Tarot kártyás bejegyzéssel készülök. Azt látom, hogy sokan túl elvontnak, olykor misztikusnak tartják a kártyákat, holmi kuruzslás eszközeként -ezt is teljesen meg tudom érteni, hiszen sok esetben sajnos ennek is bőven van valóságalapja.

Én azonban szeretnék rávilágítani arra, hogy a kártyát nem (csupán) jövendölésre, hanem mélyebb önismeretre, lélekelemzésre és okok, lehetőségek feltárására is lehet használni. Segít, hogy tudatosabban megélj egy-egy élethelyzetet, hogy tisztábban lásd, hogy mi miért történik, és abban is, hogy ne hagyj figyelmen kívül olykor fontos, építő jellegű dolgokat.

A következő sorozatban hétről-hétre 1-1 lap jelentését szeretném megosztani veletek, melyeket egy rövid meditáció során húzok ki a 78 teljes Tarot kártyából. Ezek a lapok tükrében, az adott hétre vonatkozó legfőbb energiákra, erőkre, gyakorlati-és elméleti feladatokra hívják majd fel a figyelmet. Minden bejegyzést ki szeretnék egészíteni néhány gyakorlati tanáccsal, tippel, hogy a saját életedben is elő tudd idézni a változást, hogy segítse a fejlődésedet és az önismereti utadat.

Botok IV-es lapja Ünnepeld meg a pozitív, örömteli lezárásokat!

Kép forrása: Rider Tarot

Kép forrása: Rider Tarot

E kártyának a legfőbb mondandója az ünneplés, a lazítás, a jól megérdemelt siker, melyet lehetőleg többed magaddal is megosztasz. Egy olyan sikerre, lezárásra emlékeztet, amiért méltán lehetünk büszkék, amit méltán értékelhetünk. Arra hívja fel a figyelmet, hogy tartsuk szem előtt mindazt, amit talán nem értékeltünk kellően, amit talán nem ünnepeltünk meg, pedig érdemes lett volna rá. arra, hogy igenis adjuk időt, adjunk teret arra, hogy kellően értékeljük mindazt, amit elértünk, hiszen, ki tudja, hogy mikor lesz rá legközelebb alkalmunk. Próbáld meg ezalatt érezni az összetartozást mindazokkal, akik fontosak számodra és tölts minél több időt velük.

Nem csupán azért fontos, hogy jobban érezzük magunkat, de segít abban is, hogy nagyobb lelkesedéssel vessük bele magunkat az újba. Ha hallgatsz erre a tanácsra, akkor képes vagy megadni magadnak a megérdemelt jutalmat, és képes vagy értékelni a sikered, illetve képes vagy azt kifejezésre is juttatni.

Úgy gondolom, hogy mindig, minden helyzetben jó, ha egy-egy sikeres, beteljesült szakaszt (legyen az egy vizsgaidőszak, egy évforduló, új munkahely, vagy csak egy sikeres nap) méltóképpen zárunk le. Nem kell feltétlenül az ünnep alatt hatalmas felhajtást képzelni. Nem, az ünneplés lehet csupán egy kellemes fürdő, vagy esti borozgatás is azzal, akit szeretsz. Ezekre biztos, hogy mindenki tud egy kis időt szánni.

Tipp:

–          Ünnepelj, élj, légy emberek közelében! Ha máskor nem, hát a hét végén tarts egy kisebb bulit, ha van kedved, hívd meg azokat, akiket szeretsz, vagy töltsd szűk családi körben. Beszélgessetek, osszátok meg egymással az élményeiteket, tapasztalataitokat, beszélgessetek. Engedd, hogy csak a jókedv és az öröm-ünneplés, a pozitív lezárás érzése járjon át. Próbáld meg ezalatt értékelni az eddigi eredményeidet; mindazt, amit elértél, és amikért hálás lehetsz. Hidd el, hatalmas löketet fog adni a továbbiakhoz is.

–          Válaszolj az alábbi kérdésekre:

  1. Mikor és mit ünnepeltem utoljára?
  2. Meg tudom-e osztani az örömömet másokkal?
  3. Minden esetben képes voltam méltóan értékelni azt, amit elértem?
  4. Hogyan és mit szeretnék legközelebb megünnepelni az életemben?
  5. Mit jelent számomra a méltó befejezés, lezárás?

–          Ha nincs módod arra, hogy kellőképp lezárj egy pozitív szakaszt, vagy már nagyon vágysz arra, hogy lezáruljon úgy, ahogy számodra a legkedvesebb, akkor csak próbálj meg ellazulni, és engedd szabadjára a fantáziádat. Engedd el a képzeleted, a gondolataidat, és érezd át a lezárással, ünnepléssel járó kellemes érzéseket. Ez a könnyű képzelgés, meditáció, segít majd abban, hogy minél előbb bekövetkezhessen életed egy szakaszának lezárása, lehetőleg pozitív töltetű befejezése.