2014: A Fa Ló-éve

Kép forrása: www.fanpop.com

Kép forrása: www.fanpop.com

2014. február elsejétől, a kínai időszámítás szerint beléptünk a Ló-évébe. A kínai újesztendő teljes más felfogással, és hatással, valódi tartalommal bír. Nem szimplán egy tiszta lapról és új számsorról van szó, hanem sokkal többről; új energiákról. A Hagyományos Kínai Orvoslás és gondolkodás ugyanis nem csupán a fizikai síkkal, hanem az energetikával (sőt, elsősorban azzal!) is foglalkozik.

 

A 2014-es Ló-éve Yang és Fa energiákat hordoz, de mit is jelenthet ez számunkra?

Először is, képzeljünk magunk elé egy lovat! A kínai filozófia és gondolkodás ugyanis roppant összetett, viszont rendkívül logikus, így egy ló remekül szimbolizálja mindazokat a hatásokat, amire ebben az évben számíthatunk. Jelképezi a gyorsaságot, az intelligenciát, a kitartást, az erőt, a belső ösztönösséget, sugallatokat, lendületet, jóságot, intuíciót, szerencsét (lópatkó)…

A Yang energia mindehhez tüzességet, férfierőt, határozottságot, újdonságot, nyitottságot, fényességet hoz, míg a Fa elem mindezt többek között megújulással, kivirágzással és inspirációkkal egészíti ki.

A kínai gondolkodás szerint, ebben az évben könnyebben pontot tehetünk a lezáratlan kapcsolatainkra, ügyeinkre, illetve támogat abban, hogy legyen elég erőnk és kitartásunk a rég vágyott céljaink megvalósítására. Képesek leszünk viszonylag könnyedén elengedni régi mintákat, rossz szokásokat, esetleg kilépni már nem működő párkapcsolatból, vagy munkahelyről. Úgy érezhetjük, hogy megfelelő hátszelet kapunk, így bátran, gyorsan, és gondolkodás nélkül szárnyalhatunk a vágyaink felé.

Minden szépet kívánok Neked erre az évre-olyanokat, melyek az igazi céljaidat segítik!